• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wawrinka zal zijn titel op de US Open niet verdedigen

  Stan Wawrinka won vorig jaar in New York zijn derde grandslamtoernooi.

  Na Novak Djokovic haakt ook Stan Wawrinka af voor de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het jaar. Wawrinka heeft al een tijdje last van zijn knie. Met Wawrinka en Djokovic haken de twee finalisten van vorig jaar af.

  Eind augustus is het Flushing Meadows het toneel van het 4e grandslamtoernooi van het seizoen. Maar bij de mannen haakt de ene na de andere topper af. Novak Djokovic zette eerder al een punt achter zijn seizoen en ook voor Stan Wawrinka zit 2018 er al op.

  Wawrinka speelde op Roland Garros nog de finale, maar door een knieblessure werd zijn grasseizoen een sof. De Zwitser, de nummer 4 van de wereld, had gehoopt dat wat rust hem goed zou doen, maar nu beseft hij dat enkele een operatie hem kan helpen.

  "Ik heb besloten om me te laten opereren. Dit is het enige juiste besluit als ik nog jaren op topniveau wil meedraaien", zegt Wawrinka. "Ik zie jullie allemaal in 2018!"