• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Opmerkelijk: matchen in Davisbeker blijven naar 3 winnende sets

  Ook de Belgen zullen 3 sets moeten blijven winnen.

  Het voorstel om kortere wedstrijden te introduceren in de Davisbeker heeft bakzeil gehaald. De Algemene Vergadering van de ITF heeft het voorstel niet voldoende stemmen gegeven.

  Twee maanden geleden opperde de Internationale Tennisfederatie het voornemen om enkelwedstrijden in de Davisbeker voortaan naar 2 (best-of-3) in plaats van 3 (best-of-5) winnende sets te spelen. Met dat idee hoopte de ITF meer toptennissers naar de beker te lokken.

  De stemming op de Algemene Vergadering in Ho Chi Minh (Vietnam) leek een formaliteit, want zowat iedereen leek voor dit voorstel gewonnen. Groot was echter de verrassing toen de uitslag uit de bus kwam: slechts 63,54% van de stemgerechtigden had zijn zegen gegeven, terwijl een tweederdemeerderheid vereist was om de maatregel in te voeren.

  "Ontgoocheld"

  "We respecteren de beslissing van de Algemene Vergadering", zegt ITF-preses David Haggerty. "Desalniettemin zijn we ontgoocheld dat het voorstel niet is goedgekeurd. Er is nood aan verandering om de competitie op lange termijn een toekomst te geven."

  Wel werd overeengekomen dat de twee finalisten van de Davis Cup en Fed Cup het volgende jaar mogen kiezen of ze de eerste ronde in eigen huis spelen of niet. De spelers en speelsters zullen ook minder verplichtingen worden opgelegd. Het volstaat voor hen om aanwezig te zijn bij de loting en het officiële diner.