• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bardet daagt Froome, Aru en Nibali uit in de Vuelta: "Blij met deze kans"

  Bardet werd derde in de jongste Ronde van Frankrijk.

  Romain Bardet start op 19 augustus in Nîmes voor het eerst in zijn carrière in de Ronde van Spanje. De nummer 3 van de afgelopen Tour gaat er wel niet voor een goed klassement.

  Bardet reed zichzelf helemaal leeg in de Ronde van Frankrijk, maar heeft toch nog wat energie gevonden om de Vuelta te fietsen.

  "Ik speel al enkele maanden met het idee om ook de Vuelta te rijden. Ik wil iets nieuws proberen en ik voel dat ik ondertussen ervaring genoeg heb om twee grote rondes in één seizoen te rijden", zegt Bardet.

  "Ik hoop goed te presteren in de bergritten, maar ga niet meteen voor een goed klassement. Ik ben heel blij met deze kans van de ploegleiding en voel veel vertrouwen."

  Teammanager Vincent Lavenu houdt de druk op zijn kopman af. "We starten niet alleen met Bardet, maar we zullen een ploeg aan de start brengen met meerdere pionnen voor het algemene klassement. Romain kan met vertrouwen naar de Vuelta. Zijn vorm is nog heel goed."

  Bardet is niet de enige hoofdrolspeler van de Tour die op 19 augustus start in Nîmes. Ook Fabio Aru en Chris Froome zullen erbij zijn, naast onder meer Vincenzo Nibali, Ilnoer Zakarin en Steven Kruijswijk.

  Tweet: