• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Dit is de grootste overwinning in onze carrière"

  De Belgen vieren hun overwinning.

  Dries Koekelkoren en Tom van Walle hebben een stunt geleverd door in de 1/16e finales van het WK de bronzen medaillewinnaars van Rio 2016 te wippen. Ze blikken trots terug.

  Koekelkoren en van Walle wonnen gisteren in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen van de Nederlanders Alexander Brouwer en Rob Meeuwsen, de wereldkampioenen van 2013 en bronzen medaillewinnaars op de Spelen in Rio.

  "In de eerste set hadden we moeite om het hoge niveau van onze tegenstanders te volgen", zegt Tom van Walle.

  "Maar na winst in de tweede set groeide ons vertrouwen en met sterke opslagbeurten en een goed verdedigend blok konden we de tiebreak in ons voordeel afsluiten. Dit is onze grootste overwinning op een belangrijk toernooi zoals het WK."

  Het Belgische duo wordt sinds kort getraind door de Nederlandse topcoach Michiel van der Kuip en dat lijkt zijn vruchten af te werpen.

  "Met hem hebben we meteen de klik gemaakt", zegt Dries Koekelkoren. "Sinds het toernooi van Baden (waar ze de Masters wonnen, red) zit er meer structuur en ritme in ons spel en spelen we steeds beter."

  Brouwer en Meeuwsen toonden zich na afloop grote verliezers. "Er zijn geen excuses", gaven ze in koor toe. "We kwamen naar hier om te winnen, maar op de beslissende momenten waren de opslagen van Tom van Walle er te veel aan. Zelfs met een time-out konden we hem niet afstoppen."

  Straks tegen sterke Polen

  Straks, om 16u15, nemen Koekelkoren en van Walle, de 19e reekshoofden in Wenen, het in hun 1/8e finale op tegen de Polen Piotr Kantor en Bartosz Losiak, de nummers 3 van de wereldranglijst.

  Instagram: