• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Weert: "Campenaerts is nu al bezig met de Spelen in Tokio"

  Bondscoach Kevin De Weert.

  Na zijn Europese tijdrittitel is de honger van Victor Campenaerts (Lotto-Jumbo) nog niet gestild. "Hij droomt van een olympische medaille in Tokio", zegt bondscoach Kevin De Weert.

  De Weert: "Als je Bodnar klopt, mag je gelukkig zijn"

  Bondscoach Kevin De Weert was in de wolken met de gouden medaille van Victor Campenaerts (25). "We waren naar Herning gekomen voor een podiumplaats", zegt De Weert.

  "Maar we wisten dat Bodnar een te duchten tegenstander was. Hij won onder meer de laatste tijdrit in de Tour. Campenaerts klopt Bodnar vandaag met 2 seconden en daarmee mag hij meer dan gelukkig zijn."

  Bij het 1e tussenpunt moest Campenaerts nog vrede nemen met de 8e plaats. "Maar dat typeert Victor", zegt De Weert. "Op het EK in Plumelec vorig jaar startte Victor ook een beetje rustiger en reed hij een heel sterk slot. Net als vandaag."

  "Met gedachten bij Olympische Spelen in Tokio"

  Is een WK-medaille het volgende doel van Campenaerts? "Het WK tijdrijden in Bergen (Noorwegen) is heel lastig", zegt De Weert. "Het parcours past iets minder bij de mogelijkheden van Campenaerts."

  "Victor is nu al bezig met de Olympische Spelen in Tokio. Laat ons hopen dat hij kan blijven groeien. Het zou onvoorstelbaar zijn als hij zijn olympische droom waarmaakt en een medaille verovert in 2020."

   

  De Weert: "Lampaert zal gelukkig zijn voor maatje"

  De enige tegenslag voor de Belgen was dat Yves Lampaert (koorts) vandaag nog moest afzeggen voor de tijdrit. "Heel spijtig", zegt De Weert.

  "Yves en Victor hangen heel hard aan elkaar. Van elke tijdrit maken ze een onderling duel, waardoor ze elkaar beter maken. En vandaag heeft Campenaerts het alleen moeten doen. Maar ik denk dat Yves even gelukkig is voor zijn maatje."