• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tony Gallopin trekt volgend seizoen het shirt van AG2R aan: "Wil Lotto bedanken"

  Tony Gallopin won vorig jaar de GP van Wallonië.

  Vrijbuiter Tony Gallopin zoekt andere oorden op. De Fransman van Lotto-Soudal tekent voor 2 seizoenen bij AG2R La Mondiale, waar hij onder andere Oliver Naesen zal bijstaan. "Hun sportieve project heeft de doorslag gegeven", zegt Gallopin, die na 4 jaar de deur bij Lotto-Soudal dicht trekt.

  "Ik wil Lotto graag bedanken"

  Door zijn transfer wordt Gallopin ploegmaat van Jan Bakelants, Romain Bardet en Belgisch kampioen Oliver Naesen. "Het project van AG2R heeft de doorslag gegeven", legt Gallopin uit. Hij sprak ook lovende woorden voor zijn ex-ploeg. "Ik heb 4 mooie jaren achter de rug en wil Lotto daarvoor bedanken."

  Bij AG2R zal hij een dubbele functie op zich nemen. "Mijn rol zal tweeledig zijn. Enerzijds zal ik Oliver Naesen bijstaan in het klassieke voorjaar, anderzijds mag ik mijn kans gaan in rittenwedstrijden zoals Parijs-Nice", laat Gallopin optekenen.