• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Grignard bezorgt België eerste medaille op EK tijdrijden bij de junioren

  Grignard bezorgt België een eerste medaille.

  Op de eerste dag van het EK wielrennen in Herning in Denemarken heeft België al meteen een medaille te pakken. Sébastien Grignard veroverde brons in de tijdrit voor junioren. Ook Loran Cassaert eindigde in de top 10.

  De junioren kregen een parcours van 31,5 kilometer voorgeschoteld, met daarin een paar kleine hellingen. Sébastien Grignard ging als 13e van start, maar dat bleek geen ongeluksnummer voor onze landgenoot.

  Grignard dook als eerste onder de grens van 40 minuten, maar moest uiteindelijk de Deen Julius Johansen en de Noor Andreas Leknessund voor zich dulden. Leknessund, die als laatste van start was gegaan, dook 19 seconden onder de tijd van Grignard en maakte zo zijn favorietenrol waar.

  Loran Cassaert, de tweede Belg in de selectie voor deze tijdrit, werd 9e op 1'10" van Leknessund.

  Eerder op de dag werkten de meisjes junioren hun tijdrit al af. Shari Bossuyt werd 14e, Alana Castrique zette de 15e tijd neer.

  De top 10: