• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Gendt wint nat dernycriterium in Antwerpen

  De Gendt verwent zijn fans met een zege in Antwerpen.

  Thomas De Gendt heeft het dernycriterium van Antwerpen gewonnen. Op de natte wegen rond het MAS in Antwerpen haalde hij het voor Serge Pauwels en Oliver Naesen.

  De glibberige kasseien rond het MAS maakten er een gevaarlijke koers van. Maar dat hield Thomas De Gendt, Serge Pauwels, Naesen, Iljo Keisse en Mathieu van der Poel niet tegen.

  Met nog vier ronden te rijden in de finalereeks trok Naesen plots het tempo fors op. Van der Poel counterde. De Nederlander ging op twee ronden van het einde ook zijn kans maar nu was Keisse er als de kippen bij om het gat dicht te rijden.

  Wanneer het tempo ietwat stokte, versnelde De Gendt even. Hij mocht met geringe voorsprong de slotronde intrekken. Achter hem werd te lang geaarzeld en zo won De Gendt voor Pauwels en Naesen. Keisse klopte Van der Poel in de strijd om de vierde plaats.

  "Het was vandaag heel gevaarlijk koersen op deze natte kasseien", zei De Gendt na afloop. "Echt snelheid maken kon je hier niet. Ik heb heel wat risico's genomen toen ik in volle finale wegreed van de rest. Ik ben blij dat mijn aanwezige fans hebben kunnen genieten van dit spektakel. Binnenkort trek ik op stage naar Calpé en dan volgt voor mij de Vuelta."