• home
 • video
 • pas verschenen

  Alaphilippe blijft bij Quick-Step: "Kan nergens beter zitten"

  Julian Alaphilippe is een van de parels aan de Quick-Step-kroon.

  Na Bob Jungels heeft ook Julian Alaphilippe zijn toekomst aan Quick-Step verbonden. "Dit is mijn tweede familie", zegt het Franse goudhaantje. "Het is dan ook altijd mijn bedoeling geweest hier te blijven."

  Julian Alaphilippe genoot zijn opleiding bij de jeugdploeg van Quick-Step en maakte in 2014 zijn overstap naar de grote jongens. Algauw toonde hij zijn talent  in de klimkoersen, met onder meer tweede plaatsen in Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl.

  Een knieblessure remde hem de laatste maanden af, maar dat weerhield Quick-Step er niet van om hem een nieuw contract voor twee seizoenen voor te schotelen.

  "Het is altijd mijn bedoeling geweest om hier te blijven. Ik heb hier veel vrienden gemaakt en voel me hier thuis. Dit is mijn tweede familie."

  "Ik krijg veel vertrouwen van Patrick (Lefevere) en de ploeg. Nu kan ik me weer 100% focussen op de belangrijke dingen en mijn vooruitgang. We hebben een sterke ploeg die in elke koers kan scoren. Ik kan nergens beter zitten."