• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome: "In Aalst wordt iedereen aangemoedigd, dat was in Frankrijk wel anders"

  "Volgend seizoen ga ik voor een vijfde eindoverwinning in de Tour."

  Chris Froome werd gisteren als een held onthaald op het na-Tourcriterium van Aalst. Het deed de viervoudige winnaar van de Ronde van Frankrijk de vermoeidheid even vergeten. "Het is een traditie dat de winnaar van de Tour naar Aalst afzakt. Ik wil daar niet van afwijken", zei Froome.

  De winnaar van de Ronde van Frankrijk genoot maandagavond zichtbaar van het applaus en de aandacht die hij kreeg van het Belgische publiek. "België is misschien wel het meest wielergekke land ter wereld", zei Froome voor de start in Aalst.

  "Daarom rijd ik hier zo graag. Iedereen wordt hier aangemoedigd. Dat was in Frankrijk wel anders. Zeker in Marseille, maar ik kan het publiek wel enigszins begrijpen."

  "Er stond een landgenoot van hen op de tweede plaats. Ze hadden Romain Bardet maar al te graag in de gele trui gezien in Parijs. Ik til er echter niet zwaar aan."

  "Het is een traditie dat de winnaar van de Tour naar Aalst afzakt. Ik wil daar niet van afwijken. Ik ben wel serieus moe na drie zware weken koersen, maar het is heel leuk om hier te zijn."

  "We hadden na de ceremonie op de Champs-Elysées nog een schitterend feestje met de ploeg. Dat was ook genieten. Ik kroop pas na vijf uur in mijn bed."

  "De Vuelta is mijn volgende doel"

  Ondanks de vermoeidheid denkt Chris Froome ook al vooruit. Hij wil over een kleine maand starten in de Ronde van Spanje.

  "Het is afwachten hoe ik de volgende twee weken doorkom, maar het plan was alvast dat ik na de Tour ook de Vuelta zou rijden."

  "Ik hoop dat ik in de beste omstandigheden naar mijn volgende grote ronde kan trekken. Dat is mijn volgende doel. Volgend seizoen ga ik voor een vijfde eindoverwinning in de Tour."