• home
 • video
 • pas verschenen

  Naesen: "Het was halfzes toen ik mijn bed opzocht"

  Naesen kreeg veel aandacht in zijn Belgische driekleur.

  0 / 0
  Oliver Naesen was een van de publiekslievelingen aan de start van het natourcriterium in Aalst. Een (korte) nacht na het uitrijden van zijn tweede Ronde van Frankrijk blikte hij al vooruit naar de rest van het seizoen en volgend jaar.

  Naesen genoot zichtbaar van de aandacht die hij kreeg in Aalst, ondanks de weinige slaap. "Het was halfzes toen ik mijn bed opzocht. We hadden met de ploeg ook wel iets te vieren. Ondanks het late uur werd er zeker niet veel gedronken. Het was een sober feestje", lachte Oliver Naesen.

  "Ik rijd deze week vier criteriums. Ik hoop zo mijn motor draaiende te houden na de Tour. Mijn eerste "echte" koers wordt die van komende zondag in Londen en dan zijn we weer vertrokken tot op het einde van het seizoen."

  "Plouay staat ook op mijn programma naast Canada, Parijs-Tours en het wereldkampioenschap. Ik merk steeds dat mijn conditie steeds beter wordt op het einde, terwijl het bij de anderen net iets minder gaat."

  "Ik heb een stressloze Tour achter de rug. Het was mijn taak Bardet te beschermen en te begeleiden. En dat heb ik goed gedaan, vind ik zelf. Graag had ik natuurlijk meer vrijheid gekregen. Zeker in de etappe naar Salon-de-Provence waar Edvald Boasson Hagen de zege pakte."

  "Maar eerst ga ik nu wat genieten van de natourcriteriums. Er zijn hier vanavond een pak supporters en vrienden van mij."