• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgisch beachvolleybalduo: "Deze grote overwinning is een opsteker"

  Van Walle en Koekelkoren worden gevierd in Baden.

  0 / 0
  Dries Koekelkoren en Tom van Walle wonnen afgelopen weekend de CEV Masters in Baden (Oos). "Een opsteker, want hier deden wereldtoppers mee", zegt Dries Koekelkoren.

  Het toernooi in Baden was geen absoluut toptoernooi dat tot de World Tour behoort, maar toch kon het op de nodige belangstelling rekenen en mag het sportieve belang ervan niet onderschat worden.

  "Het deelnemersveld was echt heel sterk. Deze overwinning hadden we niet kunnen voorspellen, maar ze is natuurlijk wel goed voor ons vertrouwen. Er deden veel topteams mee, zoals de huidige nummer 1 van de wereld en enkele andere ploegen uit de top 10", zegt Koekelkoren.

  "Na al het harde werk van de voorbije weken, maanden en jaren is dit een opsteker. We zijn twee jaar professioneel bezig en dit is onze eerste echte grote overwinning. We zijn wel al eens 4e geworden in een groot toernooi, maar dit is toch nog iets anders."

  "Hier werken we elke dag voor. We hebben uiteraard technisch en tactisch hard getraind en zijn sinds een tijdje ook mentaal serieus bezig: hoe geraak je uit een dipje, hoe help en coach je elkaar, hoe kun je een match afmaken tegen een topteam?"

  "We zijn soms wat ongeduldig, omdat je als sporter heel hard werkt om resultaten te behalen. Maar ik heb eens gelezen dat topsport voor 20% uit succes en 80% uit teleurstelling verwerken bestaat. Dan maakt dit heel veel goed en besef je weer waarom je het allemaal doet."

  "Mentaal kunnen we nog progressie maken"

  "Er zit nog progressie in. Vooral mentaal. We zijn op een leeftijd gekomen dat we geen 20 centimeter hoger meer gaan springen, ook al blijven we aan die details werken, zodat we de stap richting top 16 van de wereld zetten en ons kunnen plaatsen voor Rio 2020."

  "Met onze voltijdse trainer Michiel van der Kuip hebben we alvast ook een stap vooruitgezet. Hij bereidt ons optimaal voor, zodat wij ons alleen kunnen focussen op de sport in plaats van ons bezig te moeten houden met trainingsvelden en hotels. Vorig jaar moesten we alles met zijn tweetjes doen, die coach is dus echt een meerwaarde", besluit Koekelkoren.

  Op de Facebook-pagina van de Europese bond: