• home
 • video
 • pas verschenen

  Fabio Aru maakt indruk op Italiaans kampioenschap in Piemonte

  Het podium van het Italiaanse kampioenschap.

  Fabio Aru heeft het Italiaans kampioenschap in de heuvels van Piemonte naar zijn hand gezet. De Astana-renner won solo in Ivrea. Diego Ulissi en Rinaldo Nocentini veroverden zilver en brons. De bijna 46-jarige Davide Rebellin eindigde net in de top 10.

  Fabio Aru had zo'n riante voorsprong dat hij aan de finish alle tijd had om zijn overleden Michele Scarponi bij de viering te betrekken. Op het podium kuste Aru een truitje van zijn betreurde ploegmaat bij Astana.

  Uitslag Italiaans kampioenschap

  1. Fabio Aru - 236 km in 5u52'31"
  2. Diego Ulissi op 40"
  3. Rinaldo Nocentini - z.t.
  4. Damiano Caruso
  5. Gianni Moscon
  6. Marco Canola - 48"
  7. Fabio Felline - z.t.
  8. Sonny Colbrelli
  9. Matteo Trentin
  10. Davide Rebellin - 50"