• home
 • video
 • pas verschenen

  Hermans foetert na het BK tijdrijden: "Ik word onderschat"

  Hermans pakte gisteren de bronzen medaille.

  Ben Hermans eindigde gisteren voor het tweede jaar op een rij derde op het BK tijdrijden, maar de BMC-renner was achteraf niet helemaal tevreden. "Waarom moest ik in de derde groep renners starten? Ik verdien het om deel uit te maken van het groepje met favorieten."

  Op het BK tijdrijden werden de profs onderverdeeld in 4 startgroepen. De potentiële protagonisten gingen in de laatste poule van start, maar Ben Hermans werd daar niet toe gerekend. De nummer 3 van vorig jaar werd in de 3e en voorlaatste groep geplaatst.

  "Ik stond vorig jaar al op het podium, maar ik werd toch in de 3e groep gezet. Ik denk dat ik het verdien om deel uit te maken van het groepje met de favorieten", reageerde een ontgoochelde Hermans.

  "Ik word onderschat. Tussen mijn startuur en dat van de betere renners zat toch een verschil van een uur."

  "Ik zeg niet dat de weersomstandigheden in dat uurtje zoveel veranderd waren, maar voor de laatste renners was het toch al wat afgekoeld. Ik zoek geen excuses, maar ik wilde dit toch aankaarten."