• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Aert: "Proberen goeie vorm te verzilveren op het BK"

  Wout van Aert is volgende week een van de favorieten op het BK.

  De veldrijders hebben de pure wegrenners het nakijken gegeven in de Elfstedenronde. Na de race spraken Wout van Aert en Mathieu van der Poel hun ambitie uit voor volgende week. Van Aert zet zichzelf bij de favorieten voor het BK, Van der Poel zet zijn zinnen op het WK mountainbike marathon.

  Afgelopen zondag won hij de Ronde van Limburg, vandaag was Wout van Aert de sterkste in de Elfstedenronde. Wie nog een favoriet zoekt voor het BK volgende week hoeft niet ver te zoeken.

  "Toch had ik vandaag een iets mindere dag dan vorige week. Maar mijn sprint was toch goed genoeg."

  "Het was niet slecht dat ik de sprint als laatste kon beginnen. De wind kwam vanuit de vaart geblazen. Ik gokte erop dat ik langs rechts uit de wind zou kunnen sprinten. Ik had het geluk dat er inderdaad een gat viel."

  De wereldkampioen veldrijden bewijst dat hij zijn plaats op de weg meer dan waard is. "In mei moest ik er nog wat doorkomen, maar de laatste weken heb ik de goeie vorm te pakken. Ik kijk uit naar de kampioenschappen, donderdag de tijdrit en zondag op de weg. Ik ga proberen mijn vorm te verzilveren."

  Video player inladen ...

  Van der Poel: "Van kleinste versnelling op Ventoux naar grootste hier"

  Ook Mathieu van der Poel rijgt de overwinningen aan elkaar de voorbije weken. Maar vandaag moest hij tevreden zijn met de tweede plaats. "Daar ben ik tevreden mee."

  "Het was misschien niet zo ideaal dat ik de dag voor de koers op de Ventoux heb losgereden. Het was van mijn kleinste naar mijn grootste versnelling. Maar het is een mooi evenement en ik wou daar bij zijn."

  "Ik had een paar lastige dagen achter de rug, maar dit geeft toch weer vertrouwen voor volgende week." Dan mikt Van der Poel op de regenboogtrui op het WK marathon op de mountainbike. Hiervoor laat hij zelf het Nederlands kampioenschap schieten.

  Terwijl Van Aert zijn intenties om volgend seizoen een voorjaar op de weg te rijden al bekend heeft gemaakt, blijft Van der Poel nog schimmig over zijn toekomst. "In mijn hoofd heb ik al plannen, maar die zijn nog niet concreet. Dat is voor binnenkort."

  Video player inladen ...