• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jordi Cruijff is de nieuwe coach van Maccabi Tel Aviv

  Jordi Cruijff stopt als technisch directeur en wordt coach van Maccabi.

  Jordi Cruijff wisselt van functie bij de Israëlische voetbalclub Maccabi Tel Aviv. De zoon van de vorig jaar overleden voetballegende Johan Cruijff is met onmiddellijke ingang als hoofdtrainer aangesteld. Cruijff was al sinds 2012 technische directeur bij de club.

  Eigenaar Mitch Goldhar maakte de benoeming bekend op de website van Maccabi. "Ik weet dat Jordi een grote verantwoordelijkheid voelt om de naam Cruijff hoog te houden, een naam die synoniem staat voor vele grote prestaties in het voetbal. Dit is het juiste moment voor hem een volgende stap te zetten."

  Jordi Cruijff zelf was heel gelukkig met zijn aanstelling als trainer. "Ik ben zeer blij om de rol als nieuwe coach op mij te nemen. Ik ga mijn zesde jaar in bij de club en ben me bewust van de verwachtingen van de eigenaar en de fans. Meer dan ooit ben ik vastberaden om die verwachtingen in te lossen."

  De 43-jarige Jordi Cruijff neemt de positie over van de Portugees Lito Vigidal. Vigidal nam eerder de taken over van Shota Arveladze, die begin dit jaar werd ontslagen. Die was weer de opvolger van Peter Bosz, die vorig seizoen koos voor de functie van hoofdtrainer bij Ajax. Bosz zelf werd enkele dagen geleden nog aangesteld als nieuwe T1 bij Borussia Dortmund.

  Tweet: