• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Luis Leon Sanchez blijft twee jaar langer bij Astana

  Luis Leon Sanchez rijdt sinds 2015 voor Astana.

  Luis Leon Sanchez heeft zijn contract bij wielerploeg Astana met twee seizoenen verlengd. Dat laat de Kazachse WorldTour-formatie weten. De 33-jarige Spanjaard is bezig aan zijn derde jaar in dienst van Astana.

  "Ik ben heel blij met deze verlenging want Luis Leon is een heel sterk renner, een van de beste atleten, een ploegmaat die je kan vertrouwen", zegt teambaas Alexandre Vinokourov. "Hij kan wedstrijden winnen en belangrijk werk verrichten voor de ploeg."

  Luis Leon Sanchez won in zijn carrière onder meer vier ritten in de Tour, twee keer Clasica San Sebastian, Parijs-Nice, de Tour Down Under, vier keer het nationaal kampioenschap tijdrijden en de wegrace op de Europese Spelen 2015. De Spanjaard wil dit najaar vooral top zijn in de Vuelta, waar hij in 2014 de bergtrui won.

  Tweet: