• home
 • video
 • pas verschenen

  Benoot: "Ik heb drie keer omgekeken, maar Froome kwam niet"

  Tiesj Benoot werd 30e.

  Tiesj Benoot reed een degelijke tijdrit in de Dauphiné. Hij kon uit de klauwen blijven van Chris Froome, die vlak na hem gestart was. De renner van Lotto-Soudal kan zo met vertrouwen toeleven naar zijn grote doel van het seizoen: zijn Tour-debuut. "Zondagavond stap ik op het vliegtuig voor een hoogtestage."

  "Ik dacht dat Froome me voorbij zou snellen"

  Tiesj Benoot rolde gisteren net voor Chris Froome van het tijdritpodium. "Ik had me er een beetje op ingesteld dat Froome me voorbij zou snellen", vertelde de Belg na zijn tijdrit. "Dan zou ik hem daarna in het vizier houden en dan verloor ik toch niet al te veel tijd."

  Maar dat gebeurde dus niet. "Ik dacht een paar keer: "Waar blijft hij nu?" Ik heb echt drie keer omgekeken. Fijn."

  Benoot finishte uiteindelijk als 30e, op 1'23" van winnaar Richie Porte.

  "In mijn nieuw huis laat ik een hoogtekamer bouwen"

  De Dauphiné is ook voor Benoot een tussendoortje op weg naar de Tour. "Het belangrijkste is dat ik goed uit de Dauphiné kom, de Tour is het hoofddoel. Hierna vertrek ik meteen op hoogtestage. Zondagavond stap ik op het vliegtuig richting Spanje en train ik er nog eens tien dagen."

  "Dat is niet abnormaal. Er zijn nog renners die dat doen na de Dauphiné of ze slapen in een hoogtetent, maar ik doe dat niet graag. Dat maakt ongelooflijk veel lawaai en je slaapt in droge lucht. Het is niets voor mij."

  "Ik ben momenteel een huis aan het bouwen in Gent en daar ga ik wel een hoogtekamer laten maken. Een klein kamertje van drie op vier. De slang steek je dan door het plafond en zo heb je niet het idee dat je in een hoogtetent slaapt. Er zijn nog renners die dat thuis hebben: Ben Hermans, Robert Gesink, Sven Nys vroeger ook geloof ik."

  "De conditie is goed, maar er mag nog iets bij"

  "Op die hoogtestage ga ik niet te gek meer doen. Ik heb gewoon nog een kleine prikkel nodig voor de Tour. In de Sierra Nevada train ik graag. Ik ben er voor de Dauphiné ook drie weken geweest. Het is mooi weer, ik kan me aanpassen aan de warmte, alleen het eten valt er wat tegen."

  "De conditie is al goed, ik ben in orde, maar er mag nog wat bij. De vorige drie weken daar heb ik rustig getraind, want die hoogte is op zich al een training. Andere jaren trainde ik meer uren, intensiever en nu heb ik verstandig gereden. In de Ronde van België was ik direct goed en nu voel ik me nog altijd goed."