• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Van Avermaet zet kroon op Luxemburgs werk: 2e ritzege en eindwinst

  Greg Van Avermaet had van deze rittenkoers een doel gemaakt.

  Greg Van Avermaet hefet zijn ambities waargemaakt in de Ronde van Luxemburg. De olympische kampioen won na de tweede rit ook de slotrit én gaf zijn leiderstrui niet meer uit handen.

  De slotrit in Luxemburg kreeg een klassiek scenario. Vier renners vormden al snel een kopgroepje. Ze reden een bonus van zeven minuten bij elkaar. In het peloton hield BMC de zaak onder controle.

  De ploegmaats van leider Van Avermaet dichtten de kloof op 40 kilometer van de finish. Een handvol renners probeerde de sprint nog te ontlopen, maar dat lukte niet.

  Greg Van Avermaet ontpopte zich opnieuw tot de machtigste renner in de slotmeters. In een sprint bergop hield hij Alex Kirsch af. De olympische kampioen mocht dankzij zijn ritwinst ook de leiderstrui mee naar België nemen. Met Xandro Meurisse (25) werd een jonge Belg van Wanty-Groupe Gobert knap tweede in de stand.

  "Nu is het doel een rit winnen in de Tour"

  Greg Van Avermaet had vooraf niet gedacht dat hij als winnaar uit de bus zou komen in Luxemburg. "Ik wou eigenlijk gewoon mijn conditie verbeteren. Ik was erg verrast dat ik tweede werd in de proloog. Daarna begon ik voor mezelf toch verwachtingen te creëren."

  "Elke etappe lag me wel. Voor de rit van vandaag voelde ik toch wel wat druk. Zeker omdat het team al zo hard voor me gewerkt had. Je moet dan toch bewijzen dat jij de terechte kopman bent door het af te maken."

  "Het was een fijne ervaring. Winnen is altijd goed, ook al is dit geen WorldTour. Elke zege telt en is goed om weer in die winning mood te komen. Nu is mijn doel een rit winnen in de Tour. Dat is het belangrijkst."

  Kijk naar de finish van Van Avermaet:

  Klassementen:

  Uitslag slotrit:
  1. Greg Van Avermaet, 174 km in 4u46'08"
  2. Alex Kirsch (Lux) - z.t.
  3. Xandro Meurisse
  4. Luis Mate (Spa) op 3"
  5. Alessandro Bisolti (Ita) - 4"

  Eindstand:
  1. Greg Van Avermaet in 18u27'50"
  2. Xandro Meurisse op 29"
  3. Anthony Perez (Fra) - 36"
  4. Benjamin Thomas (Fra) - 40"
  5. Huub Duijn (Ned) - z.t.