• home
 • video
 • pas verschenen

  Geschillencommissie doet nog geen uitspraak over dossier Vanhamel en Joachim

  White Star Brussel wil geld ontvangen voor de overstap van Vanhamel.

  De Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB heeft zich woensdag onbevoegd verklaard om te oordelen over de klacht van White Star Brussel tegen Lierse. White Star beweert dat de transfers van Mike Vanhamel en Aurélien Joachim naar Lierse onreglementair zijn verlopen.

  Aurélien Joachim en Mike Vanhamel sloten op 1 juli 2016 aan bij Lierse nadat ze hun contract bij White Star hadden laten ontbinden "wegens zware fouten in hoofde van de club-werkgever".

  Lierse verwees naar de vonnissen van de Arbeidsrechtbank van Brussel in het najaar van 2016. Toen werd White Star veroordeeld omdat het de lonen van Joachim en Vanhamel nog steeds niet had uitbetaald. Die inbreuk leverde de Brusselaars een schorsing van sportactiviteiten op.

  Op 2 maart legde White Star een klacht neer bij de KBVB omdat Lierse-doelman Vanhamel meespeelde in de thuismatch van 26 februari tegen Roeselare, op de slotspeeldag van de reguliere competitie in de Proximus League. "Maar de klacht is ook retroactief toepasbaar op alle wedstrijden waarvoor Vanhamel ingeschreven was op het wedstrijdblad", klonk het bij de club van John Bico.

  White Star zegt dat het zo'n 400.000 euro misliep door de transfers niet te kunnen realiseren en vindt dat Lierse die transfersom nog moet betalen en stapten daarvoor al naar de burgerlijke rechtbank.

  De Geschillencommissie Hoger Beroep is in eerste aanleg bevoegd om te waken over de regularisatie van een transfer, maar oordeelt dat dit dossier daar niet onder valt. De commissie stuurt het dossier nu door naar de Arbitragecommissie voor de Betaalde Sportbeoefenaar.