• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boasson Hagen viert in eigen land, Van Gestel blijft leider

  Voor Boasson Hagen (archief) is het de vierde zege van het seizoen.

  Edvald Boasson Hagen heeft de derde rit in de Tour des Fjords gewonnen. De Noor van Dimension Data klopte onder meer Lars Boom in een sprint. Dries Van Gestel, de winnaar van de eerste rit, blijft leider in Noorwegen.

  Vijf renners trokken ten aanval op de eerste beklimming van de dag. Dimension Data trok stevig door op de kop van het peloton voor kopman Boasson Hagen. Op vijf kilometer van de finishlijn was het verhaal van de vluchters voorbij.

  Een massasprint volgde en daarin beschaamde Boasson Hagen het vertrouwen van zijn ploegmakkers niet. De Noor haalde het voor Boom en Jensen in de sprint. Zijn vierde zege van het seizoen na twee ritzeges en het eindklassement vorige week in de Ronde van Noorwegen.

  Van Gestel blijft leider in Noorwegen:

  Uitslag rit 3:

  1. Edvald Boasson Hagen (Noo) 180km in 4u25'28"
  2. Lars Boom (Ned) - z.t.
  3. August Jensen (Noo)
  4. Jonas Koch (Dui)
  5. Andre Looij (Ned)

  Stand na rit 3:

  1. Dries Van Gestel in 13u45'40"
  2. Edvald Boasson Hagen (Noo) - 21"
  3. Timo Roosen (Ned) - 24"
  4. August Jensen (Noo) - 32"
  5. Lars Boom (Ned) - 38"