• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Meylemans: "Natuurlijk heb ik al van een olympische medaille gedroomd"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Kim Meylemans kan de eerste atlete worden die ons land mag vertegenwoordigen op de Spelen in het skeleton. Na een minder seizoen hoopt ze dit jaar haar ticket voor Pyeongchang te bemachtigen. "Op de Spelen is alles mogelijk, van de eerste tot de vijftiende plaats."

  "Of je gek moet zijn voor skeleton? Dat valt goed mee"

  Kim Meylemans is onze Belgische hoop in het skeleton, maar eigenlijk is ze in Duitsland geboren. "Ik ben daar ook naar school gegaan, maar ik heb me altijd Belg gevoeld. Mijn beide ouders zijn ook Belgen."

  Wat is skeleton nu precies? "Onze wedstrijden zijn op dezelfde baan als die van de bobsleeërs, maar ik lig met mijn hoofd vooruit op mijn buik. Ik neem een aanloop en spring dan op de slee met een "breakdancemove". Sturen doe je met je schouders en je knieën. Het is allemaal vrij subtiel."

  "Je moet eigenlijk heel explosief zijn voor de start, maar als je op slee ligt, moet je net heel rustig zijn. Het stuurgevoel is deels aangeboren, maar voor de start moet je veel en hard trainen."

  Moet je gek zijn voor skeleton? "Dat denk iedereen, maar dat valt heel goed mee. Ik denk dat de kunstschaatsers en de bobsleeërs meer blessures oplopen."

  "Heb even tijd nodig gehad om te recupereren na mijn eerste crash"

  Kim Meylemans is nog niet zeker van haar ticket voor de Winterspelen, “maar de kansen zijn heel goed", vertelt ze vanop stage in Portugal. "Ik heb een iets minder seizoen achter de rug. Het was nogal een intens begin met mijn eerste crash ooit."

  "Dan kan natuurlijk gebeuren bij skeleton. Zeker op zo'n moeilijke baan. Maar het was moeilijk om daarna te recupereren, vooral mentaal. Je neemt dat toch mee. Daarnaast lagen de weersomstandigheden me ook niet altijd."

  "De laatste drie of vier wedstrijden haalde ik wel echt weer een goed niveau. Ik ben geëindigd met een vijfde plaats op het WK op het einde van het seizoen. Daar was ik heel blij mee. Als ik die positieve evolutie kan doortrekken naar volgend seizoen toe, dan zou het geen probleem mogen zijn om me te plaatsen voor de Spelen."

  "Op de Winterspelen is alles mogelijk"

  Als Meylemans zich plaatst voor de Spelen, mikt ze dan net als op het WK op een vijfde plaats? "Dat zou heel goed zijn. Ik denk dat een vijfde plaats voor een Belg op de Winterspelen, in eender welke discipline, geen slecht resultaat zou zijn."

  "Het is mogelijk als ik twee perfecte dagen heb. Mijn start moet zeker nog beter kunnen. En mentaal kan ik ook nog een tandje bijsteken door er echt in te geloven. Alles is mogelijk: van de eerste tot de vijftiende plaats."

  Of ik er al vaak van gedroomd hebt? "Zeker. Ik denk dat elke sporter die hard werkt en iedere dag naar de training gaat, van een olympische medaille droomt. Daar ga je elke dag mee slapen en sta je elke dag mee op."