Ga naar de inhoud

Kim Meylemans pas 14e op WB skeleton in Altenberg, maar blijft 2e in klassement

 vr 16 februari 2024 13:47

Kim Meylemans is vrijdag tijdens de zevende en voorlaatste Wereldbekermanche skeleton van het seizoen in het Duitse Altenberg op de veertiende plaats geëindigd. In de algemene WB-stand behoudt de Europees kampioene wel haar tweede plek.

Meylemans eindigde als zesde in de eerste run en als twintigste in de tweede. Met een totaaltijd van 1'57"36 bleef ze 0"90 achter de Duitse winnares Tina Hermann, die het haalde in 1'56"46.

 

De Duitse Susanne Kreher (op 0"10) en de Amerikaanse Mystique Ro (op 0"24) maakten in die volgorde het podium vol. Voor Aline Pelckmans eindigde haar wedstrijd in de eerste run met een 29e plaats.   

 

In de algemene WB-stand staat de 27-jarige Meylemans, die begin deze maand in het Letse Sigulda de Europese titel veroverde, op de tweede plaats met 1.154 punten. De Nederlandse Kimberley Bos, die vrijdag als vijfde eindigde, voert de stand aan met 1.370 punten.   

 

De achtste en laatste WB-manche van het seizoen is op 21 maart voorzien in het Amerikaanse Lake Placid. Voordien, op 22 februari, vormt het Duitse Winterberg het decor voor het WK.

Gerelateerd: