Ga naar de inhoud

Kim Meylemans sluit fantastisch seizoen bijna af met overwinning

 do 21 maart 2024 23:26
Kim Meylemans
Kim Meylemans ziet de Amerikaanse renster Mystique Ro een fractie harder gaan.

Kim Meylemans (28) heeft ei zo na de slotmanche van de Wereldbeker skeleton gewonnen. Op de Amerikaanse baan van Lake Placid ging ze slechts 2 honderdsten trager dan dagwinnares Ro Mystique. Ook in de eindstand van de Wereldbeker bezet Meylemans de tweede plaats.

Met de Europese titel en de vicewereldtitel heeft Kim Meylemans veruit haar beste seizoen achter de rug. Bijna zette ze nog de kers op de taart in de slotmanche van de Wereldbeker in Lake Placid (VS).

 

Op de Amerikaanse baan met de "Devils Highway" sprak Meylemans andermaal haar snelheid aan. Vooral in het onderste deel van de WK-afdaling van volgend jaar maakte ze vaart.

 

In de tweede run ging niemand harder dan Meylemans, maar de Amerikaanse skeletoni Mystique Ro kon de schade net beperken om de winst in eigen land te houden. Slechts 2 honderdsten had ze over om onze landgenote af te houden. Aline Pelckmans eindigde 21e in de slotrace en 30e in de WB.

uitslag

De eindzege in de Wereldbeker gaat naar Kimberly Bos uit Nederland, die derde werd in Lake Placid. Kim Meylemans sluit haar knap seizoen af als nummer 2 in de Wereldbeker.

Ook de mannen zetten er een punt achter: Colin Freeling eindigde 28e in Lake Placid. De 21-jarige Freeling zette die tijd in de 1e run neer, de 2e run was enkel voor de top 25 bestemd. Onze landgenoot sloot de WB af als 27e.

Wereldbeker skeleton
De eindstand van de Wereldbeker skeleton.

De ontknoping in Lake Placid (VS):

Gerelateerd: