• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel heeft prijs op zijn mountainbike

  Van der Poel gooit zijn handen in de lucht in La Roche.

  Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) heeft de eerste rit van de Belgian Mountainbike Challenge gewonnen. De veldrijder finishte in La Roche met 50 seconden voorsprong op de Deen Nissen.

  Gewonnen, ondanks een lekke band

  De Belgian Mountainbike Challenge is de enige rittenkoers op Belgische bodem met UCI-status. Aan de start staan niet alleen geoefende mountainbikers, maar ook veldrijders (zoals Mathieu van der Poel) en wegrenners (zoals Maarten Wynants).

  Van der Poel toonde vandaag nog maar eens dat hij op meerdere terreinen uit de voeten kan. Een lekke band in de beginfase hield hem niet tegen om de eerste rit in La Roche op zijn naam te schrijven. De Deen Sören Nissen was de enige die binnen de minuut finishte.

  "Blijkbaar meteen goede benen"

  "Ik was bijna vergeten hoe zwaar deze discipline was", reageert Mathieu van der Poel, die met een gemiddelde van 26,247 km/u croste.

  "Het wedstrijdbegin verliep niet lekker. Ik reed lek en moest meteen achtervolgen. Het heeft best veel kracht en tijd gekost om weer vooraan te geraken. Ik denk dat het ongeveer nog 8 kilometer was toen ik alleen op kop reed."

  Van der Poel is nog maar net terug van een oefenkamp in Spanje. "Dit had ik niet meteen verwacht. Het was afwachten hoe ik de stage verteerd had, maar blijkbaar had ik al meteen goede benen."

  Uitslag rit 1

  01. Mathieu van der Poel (Ned) - 87 km in 3u19'47"
  02. Sören Nissen (Den) - op 50"
  03. Frans Claes - 3'17"

  06. Maarten Wynants - 5'40"
  08. Kevin Van Hoovels - 7'41"
  09. Jens Adams - 9'57"

  hoogtemeters: 2.400

  Video: Verslag van de eerste rit