• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Team Sky schorst Moscon zes weken na racistische uitlatingen

  Moscon beledigde Kevin Reza in de Ronde van Romandië.

  Gianni Moscon mag de komende zes weken geen koers meer rijden van zijn ploeg. De Italiaan beledigde zijn collega-renner Kevin Reza in de Ronde van Romandië. Moscon moet van Team Sky ook een sensibiliseringscursus volgen.

  Na de ritzege van Elia Viviani in de Ronde van Romandië liet Moscon zich van zijn kleinste kant zien. Hij raakte verwikkeld in een discussie met Kevin Reza (FDJ). Moscon slingerde ook racistische beledigingen naar het hoofd van de Franse renner.

  Team Sky kon niet lachen met het gedrag van de renner. Hij werd op het matje geroepen door zijn ploeg. Moscon kreeg een officiële waarschuwing en mag zes weken niet deelnemen aan wedstrijden. Hij moet ook een cursus rond diversiteit in de samenleving volgen.

  Bovendien zal Team Sky zijn contract ontbinden als Moscon nog eens betrapt wordt op dit soort wangedrag.

  Volgens de ploeg beseft Moscon ondertussen wel dat zijn gedrag niet door de beugel kan. Hij heeft zijn excuses aangeboden aan Reza en FDJ.