• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Antwerp- en Beerschot-fans vieren mee met Berchem: "Verbroedering zoals het hoort"

  Feest in het Ludo Coeckstadion.

  Het Antwerps voetbal beleeft een unicum: Antwerp, Beerschot Wilrijk en Berchem Sport hebben de titel veroverd in hun reeks. De supporters van Antwerp en Beerschot kwamen de kleine broer gisteren steunen. "We worden nooit de grootste ploeg van 't Stad, wel de sympathiekste", klinkt het in het Ludo Coeckstadion.

  "Zonder gezeik of gezever"

  Berchem Sport verzekerde zich gisteren van de titel in de tweede amateurliga na een 4-1 tegen Cappellen. Duizenden supporters volgden de titelmatch op het gezellige Rooi. Die van Antwerp en Beerschot Wilrijk vierden mee.

  "Wij komen ons klein broertje steunen. Dat moet kunnen", vond een fan van Beerschot Wilrijk. "Ze verdienen het. Berchem Sport is ook een traditieclub", klonk het bij een supporter van Antwerp.

  "3 verschillende ploegen die allemaal promoveren, zonder gezeik of gezever. Verbroedering zoals het hoort", sprak een Antwerpse voetballiefhebber. "Daar kunnen onze politici een voorbeeld aan nemen."

  "Sympathiekste ploeg van 't Stad"

  "Meer dan 5.000 voetballiefhebbers woonden onze titelmatch bij. Supporters van Berchem Sport, Beerschot Wilrijk en Antwerp zaten door mekaar. Dat is fantastisch", reageert Rudy Ryckewaert, algemeen directeur van Berchem Sport.

  "Op lange termijn mikken we op een plaats in eerste klasse B. Eerst moet onze organisatie groeien en hebben we een nieuw stadion nodig. Stap voor stap komen we er wel. Nu is het belangrijk om onze voetjes op de grond te houden."

  "Berchem Sport was vroeger een profclub. Daar willen we terug naartoe. Vroeger kwam Anderlecht hier op bezoek in het Ludo Coeckstadion. We gaan nooit de grootste ploeg van 't Stad zijn, wel de sympathiekste", besluit Ryckewaert met de glimlach.

  📷 Foto's van de titelmatch in Berchem

  Antwerp feliciteert Berchem via Twitter