Ga naar de inhoud

VIDEO: Boston Celtics en Washington Wizards mengen zich in titelstrijd NBA

 za 29 april 2017 10:15
Boston kon Chicago vloeren in de eerste ronde van de play-offs.
Boston Celtics en Washington Wizards hebben hun ticket beet voor de halve finales van de Eastern Conference in de NBA. Zo blijft er enkel in de Western Conference nog een plekje vrij op de affiche: LA Clippers of Utah Jazz spelen een beslissend duel.

Eastern Conference

De teerling is geworpen in de Eastern Conference. Boston, dat de eerste ronde van de play-offs nochtans was gestart met twee nederlagen, heeft een beslissende vierde overwinning beet tegen de Chicago Bulls (83-105).

In de halve finales kijken ze Washington Wizards in de ogen. Washington kon rekenen op het ijzersterke duo John Wall en Bradley Beal - samen goed voor 73 punten - om Atlanta Hawks uit te schakelen (99-115).

De andere halve finale gaat tussen titelverdediger Cleveland Cavaliers en Toronto Raptors.

Eastern Conference: eerste ronde play-offs
Boston Celtics Chicago Bulls 4-2 
Washington Wizards Atlanta Hawks 4-2 
Toronto Raptors Milwaukee Bucks 4-2 
Cleveland Cavaliers Indiana Pacers 4-0 

Western Conference

Nog één blanco vakje in de halve finales van de Western Conference. Na zes duels is er nog geen winnaar tussen Utah Jazz en LA Clippers. Utah had voor eigen publiek de kans om door te stomen, maar met de hulp van Chris Paul (29 punten en 8 assists) sleepten de Clippers een beslissend duel uit de brand. 

Zo wacht titelfavoriet Golden State nog steeds op een tegenstander in de halve finales. De andere halve eindstrijd gaat tussen Houston Rockets en San Antonio Spurs.

Western Conference: eerste ronde play-offs
Golden State Warriors Portland Trail Blazers 4-0 
Los Angeles Clippers Utah Jazz 3-3 
Houston Rockets Oklahoma City Thunder 4-1 
San Antonio Spurs Memphis Grizzlies 4-2