• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt boos op UCI: "Onderkoeld en niet mogen douchen is niet normaal"

  Thomas De Gendt was boos na de tweede rit.

  De tweede rit in de Ronde van Romandië was door het slechte weer niet bepaald een plezieruitstapje voor de renners. Thomas De Gendt wond zich op na de etappe.

  De tweede rit in Romandië werd ingekort door de slechte weersomstandigheden, maar ook de kortere etappe hakte er stevig in bij de renners. Lotto-Soudal-renner Thomas De Gendt wond zich na de koers op. Hij nam het op voor zijn onderkoelde ploegmaat Sander Armée, die niet mocht douchen van de UCI.

  "Een renner die onderkoeld is verbieden om te douchen omdat hij naar de dopingcontrole moet, is niet normaal", richtte hij zich tot de UCI. "Wij zijn geen beesten. De volgende keer als wij in zulke omstandigheden moeten fietsen, stel ik voor dat jullie de wedstrijd volgen in een cabrio", schrijft De Gendt, die op Instagram wel nog een grapje maakte.

  Het slechte weer in beeld: