• home
 • video
 • pas verschenen

  Yoann Offredo op training aangevallen met baseballbat

  Yoann Offredo werd ernstig toegetakeld door zijn belagers.

  Wielrenner Yoann Offredo (Wanty-Groupe Gobert) is op training aangevallen door twee mannen met een breekmes en een baseballbat. De 30-jarige Fransman houdt er een gebroken neus, snijwonden aan zijn heup en verschillende blauwe plekken aan over.

  Op zijn facebookpagina doet Offredo een relaas van de feiten. "Toen ik met wielrennen begon, wist ik niet dat mijn leven soms in gevaar zou zijn", schrijft hij. "Ik werd vandaag het slachtoffer van een aanval met een breekmes en een baseballbat tijdens een training met twee vrienden."

  "Naast de fysieke blessures, ben ik vooral geschokt. Ik ben niet kwaad, ik ben triest dat ik niet wil dat mijn kinderen ooit beginnen aan deze sport, waar ik zo van hou. Gewoonweg te gevaarlijk. Je vertrekt 's ochtends op training en je weet niet of je nog gaat terugkeren."