• home
 • video
 • pas verschenen

  Steels: "De ploeg heeft geschiedenis geschreven dit voorjaar"

  Het was een voorjaar met een grote strik rond voor de Quick-Step Floors-ploeg. De armada van Patrick Lefevere stond op het podium van elke voorjaarsklassieker en pronkt helemaal bovenaan de WorldTour-ranking voor ploegen.

  Een indrukwekkende Alejandro Valverde hield zondag Quick Step van een derde klassieke zege dit voorjaar. Toch zagen we vooral blije gezichten na afloop van Luik-Bastenaken-Luik bij de Belgische ploeg.

  "Ik denk dat we geschiedenis geschreven hebben door in iedere klassieker het podium te halen", zei ploegleider Tom Steels na afloop aan Sporza.

  "We hadden liever gehad dat Daniel Martin won vandaag, want hij verdient dat. Maar op Valverde stond geen maat. Valverde zal zijn eeuwige concurrent blijven. Als team hebben we sterk gereden en tweede worden is ook geen schande. Valverde is een fenomeen."

  Het contrast met vorig jaar kan niet veel groter zijn. Toen won Quick Step geen enkele klassieker. "Dit jaar is het beginnen lopen vanaf de eerste wedstrijd. We hebben in alle rittenkoersen etappes gewonnen en alle klassiekers mee gedomineerd."

  "Elk jaar start je vanaf nul en probeer je iedereen op een lijn te krijgen. Gilbert was super dit voorjaar en de ploeg achter hem was schitterend. De aanvalskracht en grinta van Gilbert hadden ook een positief effect op de ploeg."

  "Het is een cliché, maar eens je in een positieve spiraal zit, gaat alles vanzelf. Chapeau aan al onze renners. Ze koersen gewoon graag. Veel moeten we hen niet zeggen om er voor te gaan."