• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanmarcke: "Boonen zal er heel dicht bij zijn"

  Vanmarcke: "Het zal raar zijn zonder Boonen."

  Sep Vanmarcke moet Parijs-Roubaix noodgedwongen op de televisie volgen na zijn val in de Ronde van Vlaanderen. "Ik zal straks zitten vloeken", zegt hij. Over de kansen van Boonen is Vanmarcke duidelijk: "Deze koers is perfect voor hem, al is hij niet de enige favoriet."

  Sep Vanmarcke kwam vorige week zwaar ten val in de Ronde van Vlaanderen. Naast een hoop schaafwonden liep hij ook een gebroken vinger op. "Die wonden zijn redelijk aan het genezen", vertelt hij een week na de feiten in De Ochtend op Radio 1.

  "Alleen mijn knie ligt nog open. Verder blijven mijn vingers de grootste last geven. Er zullen wel stevige littekens overblijven, maar dat hoort erbij als renner."

  Hoe pijnlijk is het voor Vanmarcke dat hij er vandaag niet bij is aan de start in Parijs-Roubaix? "Vanaf 1 november start ik de trainingen en dat draait vooral om deze wedstrijden. Als je nu moet toekijken langs de kant met een goede conditie, is dat frustrerend. Maar ik heb het een plaats kunnen geven intussen."

  "Ik ga het wel volgen. Het blijft Parijs-Roubaix, ook al is het straks pijnlijk en zal ik zitten vloeken voor de televisie."

  "Het zal raar zijn zonder Boonen"

  Alle ogen zijn vandaag gericht op Tom Boonen. Kan hij winnen? "Dat denk ik wel", zegt Vanmarcke. "Maar hij zal natuurlijk niet de enige favoriet zijn. Vorig jaar was hij ook heel sterk en toen had hij een veel slechtere voorbereiding."

  "Het blijft Parijs-Roubaix, een koers die perfect is voor hem. Hij zal er heel dicht bij zijn als alles goed verloopt."

  De volgende wedstrijd die Vanmarcke zal rijden, wordt er sowieso eentje zonder Boonen. "Het zal raar zijn. Ik heb bij de start van de Ronde van Vlaanderen nog gepraat met hem en heb hem toen proficiat gewenst met zijn carrière."

  "We hebben de laatste jaren veel met en tegen elkaar gekoerst. We zijn ploegmaats geweest op een paar WK's. Tom is altijd een heel aangename kerel geweest om mee te koersen en om mee te praten", besluit Vanmarcke.