• home
 • video
 • pas verschenen

  Tom Boonen (13e): "Hele dag eigenlijk niet in de running geweest"

  Geen vijfde kassei voor Tom Boonen.

  0 / 0

  Geen vijfde kassei voor Tom Boonen.

  Met een 13e plaats in zijn laatste Parijs-Roubaix kon Tom Boonen zijn rijkgevulde carrière niet met een uitschieter afsluiten. "Ik voelde me de hele dag niet super. Ik werd heel hard geschaduwd door Degenkolb, die de lafste koers van zijn leven reed."

  Meteen na de koers liep Tom Boonen zonder reactie door naar de ploegbus van Quick-Step Floors, maar een uurtje later verscheen hij - begeleid door luid gejuich - wel frisgewassen voor de Sporza-microfoon.

  "Toen we aan de sprint begonnen, dacht ik: "Waarom nog?". Ik was blij dat ik er geraakt was. Uiteindelijk ben ik de hele dag niet in de running geweest. Ik werd heel hard geschaduwd door Degenkolb. Hij reed de lafste koers van zijn leven, denk ik."

  Binnen Quick-Step werd dan de kaart van Stybar getrokken. "Ik heb zelf gezegd dat hij mocht gaan. Ik voelde me de hele dag niet super. Op de stroken waar ik toch de forcing zou kunnen voeren, stond er tegenwind. Stybar kreeg iets meer vrijheid dan ik. Het waren de omstandigheden die maakten dat we zijn kaart trokken."

  "Tot heel diep in de finale geloofde ik wel nog dat ik kon winnen. Uiteindelijk schommelde onze achterstand steeds rond de dertig seconden, maar helaas viel het bij ons altijd direct stil. Er is nooit echt gereden in het groepje."

  Boonen werd gedurende zijn interview constant door een grote schare enthousiaste supporters toegejuicht: "Dat is wel heel speciaal", was Boonens slotakkoord.

  Vriendin Lore: "Ontgoocheling wordt snel verteerd"

  Ook vriendin Lore Van de Weyer reageerde na afloop van Boonens laatste koers. "We zijn blij dat de mediastorm nu kan gaan liggen. Het was zo'n chaos. We zijn blij dat we even rust hebben."

  "Tom heeft dan wel niet gewonnen, maar hij heeft supergoed gereden. We zijn content dat hij heelhuids over de meet is gekomen. De ontgoocheling wordt snel verteerd."

  Stybar: "Ik wilde verrassen, maar Greg is heel snel"

  Tom Boonen kwam in de finale uiteindelijk niet in de spits van de koers terecht, maar ploegmaat Zdenek Stybar was wel heel dicht bij de overwinning. Hij verraste op de velodroom, maar uiteindelijk werd hij nog overruled door Van Avermaet.

  "Onderweg was ik al volledig in krampen, dus het was moeilijk om tot de finale bij Tom te blijven. Ik heb alles gegeven en dat heeft me enorm veel krachten gekost. Na 140 kilometer zat ik zeker niet meer in een zetel."

  Op de piste zwengelde Stybar van ver de sprint aan. Te ver? "Ik wilde verrassen, dus zat ik bovenaan. Ik had redelijk goede benen in de sprint, maar Greg is heel snel. Hij was uiteindelijk beter."