• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan: "Lekke banden op cruciale momenten"

  Het zat niet mee voor Peter Sagan in Parijs-Roubaix.

  Peter Sagan speelde een beslissende rol in Parijs-Roubaix, maar de wereldkampioen werd twee keer afgeremd door pech. Sagan bolde uiteindelijk als 38e over de finish op meer dan 5 minuten van Greg Van Avermaet. "In Roubaix heb je meer nodig dan goeie benen."

  Peter Sagan reed een spectaculaire en aanvallende koers, maar hij werd gedwarsboomd door pech. "Het was een snelle en lastige Parijs-Roubaix. Mijn ploegmaats werkten de hele dag heel hard voor mij, maar ik had pech toen ik in een goeie positie lag."

  "Ik was het slachtoffer van twee lekke banden op cruciale momenten. Zoals ik eerder zei, om Parijs-Roubaix te kunnen winnen heb je meer nodig dan enkel goeie benen."

  "Geluk is nu eenmaal een deel van het wielrennen en ik kom volgend jaar terug om het opnieuw te proberen", bleef de wereldkampioen strijdvaardig. Sagan greep dus in de drie monumenten tot nu toe naast de zege: in Sanremo werd hij 2e, in de Ronde en Roubaix had hij pech.

  De pech van Sagan in Roubaix: