• home
 • video
 • pas verschenen

  Video: Bartra zoekt en vindt moedige Dortmund-fan in Schalke-vak

  Lang heeft Bartra niet moeten zoeken naar de vrouw links op de foto.

  Het was een veel gedeeld bericht afgelopen weekend. Borussia Dortmund-verdediger Marc Bartra vroeg zich op sociale media af wie de moedige vrouw was die zich met een geel shirt midden in het Schalke 04-vak gewaagd had in de Rivierderby. De twee hebben elkaar donderdag ontmoet. Bekijk de video onderaan.

  "Ik wil deze vrouw ontmoeten. Kunnen jullie mij helpen haar te vinden? Ik wil haar mijn shirt geven", schreef Bartra op zijn Twitter-pagina een dag na de match.

  Dat bleef niet zonder gehoor, want een dag later was de vrouw, Steffi, al gevonden.  "Zondagmiddag belde een vriend me. "Er staat een foto van jou op Facebook. Door de oproep van Bartra zijn de reacties daarop helemaal geëxplodeerd.""

  Leuk detail: Op de foto zit de man van Steffi naast haar in het stadion. Hij is wel helemaal in Schalke-blauw gehuld. "Mijn gezin is gesplitst. Mijn man en beide zonen zijn voor Schalke 04. Een dochter ook en mijn andere dochter en ik zijn zwart-geel." 

  Donderdag hebben Steffi en Bartra elkaar ontmoet en kwam de speler zijn belofte na. Hij gaf Steffi een gehandtekend shirt van Dortmund.