• home
 • video
 • pas verschenen

  Tsonga zegt twee keer neen tegen Daviscup-selectie

  Tsonga wil dit jaar niet uitkomen voor de Franse ploeg.

  De Franse Daviscup-ploeg kan dit jaar niet rekenen op Jo-Wilfried Tsonga. De Franse nummer tien van de wereld liet aan kapitein Yannick Noah weten dat hij niet wil spelen in de Daviscup. "Jo had het mij al eind 2016 gezegd en blijft bij zijn beslissing."

  Yannick Noah, de kapitein van de Franse ploeg, is niet tevreden maar accepteert de beslissing wel. "Ik heb hem twee dagen geleden nog een bericht gestuurd, maar het antwoord was opnieuw 'neen'. Dat betekent niet dat ik ermee akkoord ga, maar het heeft wel het voordeel van de duidelijkheid."

  Tsonga was er in februari ook al niet bij toen Franrijk Japan versloeg met 1-4.

  Frankrijk speelt van vrijdag tot zondag de kwartfinale van de Daviscup tegen Groot-Brittannië in Rouen. De Fransen moeten naast Tsonga ook Gaël Monfils (ATP-11) missen door een blessure.

  Bij de Britten doet de nummer 1 van de wereld Andy Murray ook niet mee door een elleboogblessure.