• home
 • video
 • pas verschenen

  Jaar na dramatisch verlies neemt North Carolina revanche in finale "March Madness"

  Een jaar na de verloren finale zijn de emoties heel anders bij North Carolina.

  North Carolina heeft de finale van het populaire Amerikaanse universitaire basketbalkampioenschap gewonnen. North Carolina was in een "lelijke" finale te sterk voor Gonzaga. North Carolina won met 71-65 en neemt zo revanche voor de verloren finale van vorig jaar.

  Vorig jaar zat iedereen bij North Carolina in zak en as na de finale. Door een buzzer beater verloor de ploeg toen in de absolute slotfase van Villanova. Dit jaar vocht de ploeg zich opnieuw naar de finale, maar de spanning om opnieuw teleurgesteld te worden, leek er stevig in te zitten. 

  Dat resulteerde in een zeer laag schotpercentage en veel fouten. In de hele wedstrijd werden 44 fouten gemaakt en 52 vrije worpen genomen. De vele missers van North Carolina leken de ploeg opnieuw zuur op te breken.

  Minder dan twee minuten voor het einde nam Gonzaga een 63-65-voorsprong. Maar North Carolina rechtte de rug zoals een kampioen dat doet en sloot de wedstrijd af met een 8-0-tussensprint. Goed voor een 71-65-eindstand.

  Voor North Carolina, de voormalige universiteit van de legendarische Michael Jordan, was het de zesde titel uit de geschiedenis. Eerder pakten de Tar Heels de eindzege in 1957, 1982, 1993, 2005 en 2009.

  De blijdschap in North Carolina na de finale