• home
 • video
 • pas verschenen

  Naesen zal Parijs-Roubaix twee dagen verkennen: "Winnen? Waarom niet?"

  Naesen werd 23e in de Ronde van Vlaanderen.

  Oliver Naesen (AG2R) heeft zijn zinnen gezet op Parijs-Roubaix. Een val op de Oude Kwaremont hypothekeerde zijn kansen in de Ronde van Vlaanderen, maar de kasseiklassieker van aanstaande zondag staat met rood aangekruist in zijn agenda.

  Oliver Naesen trok vandaag niet naar de dokter, maar kroop twee uurtjes op zijn fiets met zijn vaste trainingsmakkers. "Ik voel me goed. Ik heb schaafwonden op mijn heup, maar echt pijn doet dat allemaal niet", legt Naesen uit.

  "Mijn knie is een beetje stijf en mijn elleboog is gezwollen. Dat hindert maar een beetje. Ik kan fietsen. Vanmorgen hebben we met enkele Parelvissers twee uur rustig losgereden. Dat liep wel goed."

  "Woensdag start ik gewoon in de Scheldeprijs, een koers die ik meer zie als een training tussendoor. Ik zal me daar niet echt mengen. Zondag volgt Parijs-Roubaix, een wedstrijd die ik met stip heb aangeduid."

  "Roubaix is me nog niet zo bekend"

  Naesen wil dan ook niets aan het toeval overlaten: hij zal "de Hel van het Noorden" twee keer verkennen. "Gespreid over twee dagen", licht Naesen toe.

  "Ik ken elke helling, elke aanloop naar een helling, elke kassei en elke put op Vlaamse wegen, maar Roubaix is me nog niet zo bekend."

  "Ik reed de koers nog maar twee keer en verkende er twee keer. Dat is niet veel en het is toch een belangrijke wedstrijd voor mij en de ploeg."

  "Meer dan ooit voor het team, dus vond ik het wel belangrijk om alles goed te verkennen en de 29 stroken te ontdekken. Vrijdagavond trekken we dan naar een hotel in de buurt van de start van Compiègne."

  "Ik voel me beter worden"

  De conditie van Oliver Naesen is naar eigen zeggen nog altijd optimaal. "Er zit nog geen verval op, integendeel. Ik voel me beter worden en ook zondag in de wedstrijd zelf had ik dat gevoel."

  "Dus start ik met ambitie in Parijs-Roubaix en hoop ik echt op een mooi resultaat."

  "Winnen? Waarom niet? Als je start, kan je winnen. Ik voel me goed en dat vertaalt zich in mijn resultaten van de voorbije weken."