• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere: "Zal Gilbert zijn bonus met de glimlach overschrijven"

  Philippe Gilbert kust zijn trofee.

  0 / 0

  Philippe Gilbert kust zijn trofee.

  Philippe Gilbert heeft een straf nummer opgevoerd in de Ronde van Vlaanderen. "Niemand misgunt hem deze zege", zegt Quick-Step-manager Patrick Lefevere.

  "Het is fenomenaal wat Philippe Gilbert hier vandaag heeft laten zien. Een Merckxiaans nummer, niet meer van de moderne wielersport", glundert Patrick Lefevere.

  "Iedereen verklaarde me gek toen ik Philippe binnenhaalde, niemand geloofde nog in hem. Als je dan op die manier wint: een mooiere beloning voor mijn ego kan niet."

  Gilbert heeft geen monstercontract, maar wel mooie bonussen naar gelang zijn prestaties. "Oneindig is die bonustabel niet, wel correct. En ik zal ze morgen met de glimlach overschrijven."

  "Phil blinkt echt in zijn vel. Hij heeft enorm naar deze dag toegeleefd en ik denk niet dat er iemand is die hem deze zege misgunt. Ik was wel even bang dat hij van te ver vertrokken was. Het is mooi dat onze attractieve manier van koersen beloond wordt. Dat zorgt ook voor een winning mood."

  Lefevere lacht: "Ook zege in Roubaix? Dan stop ik ook maar"

  De pech van Tom Boonen was wel een kleine domper voor Quick-Step. "Ik begrijp niet wat er aan de hand was met zijn fiets, dat zullen we goed moeten onderzoeken. Ik ga niet zeggen dat hij het podium zou gehaald hebben, maar hij was wel heel goed", weet Lefevere.

  "Als je dan op zo'n manier uit de koers geslagen wordt, is dat vloeken. Maar zulke dingen gebeuren. Ik onthoud dat Tom en de hele ploeg klaar zijn voor Roubaix. Als we daar ook winnen? Dan zal ik ook maar stoppen, zeker (lacht)!"