• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert: "Geen antwoord over de radio, dus heb ik maar doorgereden"

  Gilbert: "Overwinning van de hele ploeg."

  0 / 0

  Gilbert: "Overwinning van de hele ploeg."

  Philippe Gilbert heeft met zijn overwinning in de Ronde nu 3 van de 5 monumenten op zijn erelijst staan. "Ik blijf dromen van de andere twee", zegt de Belgische kampioen, die zijn ploeg ook nog bedankte voor het vertrouwen.

  "Ik heb op de Muur heel snel gereden met Tom (Boonen) in het wiel", doet Gilbert het relaas van zijn wedstrijd. "Tom nam dan over. We hebben even overlegd en besloten om door te rijden."

  "Met Tom en Matteo Trentin heb ik dan afgesproken dat we zouden rijden op de Oude Kwaremont. Na een paar 100 meter keek ik achterom en zag ik dat ik alleen was."

  "Ik heb 10 keer gevraagd over de radio wat ik moest doen, maar ik kreeg geen antwoord, dus heb ik maar doorgereden."

  "Hier winnen in mijn Belgische trui is heel bijzonder. Iedereen herkende mij, de steun was enorm. We reden voorbij het dorp waar Claude Criquielion woonde, de vorige Waalse winnaar van de Ronde. Ik dacht aan hem in de finale."

  "Dit is heel emotioneel. Mijn moeder is ook hier. Ik wil mijn ploeg bedanken voor het vertrouwen en voor het vele werk dat ze geleverd hebben om de achtervolging te dwarsbomen. Dit is een overwinning van de hele ploeg", zegt Gilbert.

  "Blijf dromen van de 5 monumenten"

  Gilbert heeft nu met de Ronde van Vlaanderen, de Ronde van Lombardije en Luik-Bastenaken-Luik 3 van de 5 monumenten op zijn palmares staan. "Dat was al een droom in mijn eerste profjaar: alle monumenten winnen."

  "Maar alle 5, dat is moeilijk. Je moet kunnen klimmen en op kasseien kunnen rijden, dat zijn bijna andere disciplines. Maar mijn carrière is nog niet voorbij, ik blijf dromen."