• home
 • video
 • pas verschenen

  De Ronde-sterren van de Sporza-wielerman­nen: Sagan en Van Avermaet staan bovenaan

  Alle sterren op een rijtje.

  De Sporza-wielermannen hebben in hun glazen bol proberen te kijken en hebben sterren uitgedeeld voor de Ronde van Vlaanderen. Greg Van Avermaet en Peter Sagan zijn de topfavorieten, Philippe Gilbert moet tevreden zijn met twee sterren.

  Het concept: wielerredactie kiest zijn favorieten

  De Sporza-wielerredactie mag voor elke belangrijke voorjaarsklassieker sterren uitdelen.

  Twee renners krijgen drie sterren achter hun naam, drie renners ontvangen twee sterren en vijf renners moeten het stellen met één ster.

  De grootste gemeenschappelijke deler levert dan de "Sporza sterren" op.

  De Sporza-sterren voor de Ronde van Vlaanderen 2017

  De renners met drie sterren

  Dat Peter Sagan en Greg Van Avermaet helemaal bovenaan het favorietenlijstje van de Sporza-wielermannen staan, is natuurlijk geen verrassing.

  Maar niet iedereen gaf de wereldkampioen het maximum van de sterren.

  Eddy Planckaert en Sven Nys hielden het bij twee sterren voor Sagan. Zij plaatsten allebei Philippe Gilbert op gelijke hoogte van Van Avermaet.

  De renners met twee sterren

  Philippe Gilbert kreeg dus slechts twee keer drie sterren achter zijn naam, de andere stemmers plaatsten hem net een trapje lager dan Greg Van Avermaet en Peter Sagan.

  Over John Degenkolb en Oliver Naesen, de andere mannen met twee sterren, was er minder eenduidigheid.

  Zo prijkt Degenkolb niet op het lijstje van Eddy Planckaert, Naesen staat niet in het sterrenensemble van Karl Vannieuwkerke en Carl Berteele.

  Maar het duo sprokkelde bij de andere stemgerechtigden voldoende sterren om op de tweede rij te mogen staan.

  De renners met één ster

  Wie haalde het sterrenlijstje net niet? Sep Vanmarcke, Zdenek Stybar en Luke Durbridge hijgden dankzij enkele stemmen wel in de nek van Tom Boonen en co, maar kregen uiteindelijk geen plaats in de gemeenschappelijke lijst.

  Tom Boonen werd door nagenoeg iedereen opgenomen in zijn lijstje. Christophe Vandegoor deelde geen ster uit aan de afscheidnemende Boonen, Renaat Schotte gaf de drievoudige winnaar van de Ronde twee sterren.

  De verdeeldheid in de laatste categorie was groot, want enkele renners moesten het stellen met slechts één stem van één stemgerechtigde.

  Karl Vannieuwkerke toont vertrouwen in Yves Lampaert, Carl Berteele is Jasper Stuyven niet vergeten, Sven Nys houdt rekening met Edvald Boasson Hagen, Renaat Schotte denkt aan Dimitri Claeys en Christophe Vandegoor ziet in Matteo Trentin en Mathew Hayman outsiders.