• home
 • video
 • pas verschenen

  BV's over de Ronde: "Tommeke, makker, gij gaat 'm pakken"

  0 / 0
  De wielerkoorts in Vlaanderen stijgt naar ongekende hoogtes. Wij vroegen aan bekende sporters en liefhebbers wie zij zondag als eerste over de meet zien komen. Koerskenners Sven Nys, Wout van Aert, en Mathieu van der Poel gaven hun pronostiek, maar ook onder anderen Jelle Van Damme en Tim Matthys zullen zondag voor hun tv zitten.

  Het is duidelijk. Greg Van Avermaet is de topfavoriet om zondag de Ronde van Vlaanderen te winnen. Of toch volgens ons panel van bekende Vlamingen.

  Ook Peter Sagan kreeg heel wat stemmen achter zijn naam. Omdat hij in vorm is, maar ook "omdat hij knap is", volgens Studio Brussel-presentatrice Eva De Roo.

  Enkele straffe namen als Sven Nys, Wout van Aert en Jolien D'hoore zetten hun geld op Philippe Gilbert. Ook Tom Boonen kan op steun rekenen.

  Eén iemand gokt op een verrassende naam: Alexander Kristoff.

  De pronostieken van de BV's:

  Carton en co (atleten):

  Sven Nys (ex-veldrijder)

  Steven Defour (voetballer)

  "Ik denk dat Sagan zal winnen omdat hij gebrand is op een prestatie na al de commotie."

  Kenny Belaey (trialbiker)

  Mathieu van der Poel (veldrijder)

  "Peter Sagan. Ik denk dat hij na Gent-Wevelgem extra gemotiveerd zal zijn en hij maakte indruk op de Kemmelberg."

  Tom De Cock (MNM-presentator)

  Jelle Van Damme (voetballer)

  "Ik denk en hoop zo hard op Greg. Hij is zo sterk momenteel ook en zou het ook verdienen, maar de Ronde is iets speciaals. Alles moet meezitten, maar ik hoop op Greg."

  Johan Museeuw (ex-wielrenner)

  Wout van Aert (veldrijder)

  Gilbert wint de ronde omdat hij als eerste van Quick-Step zal weg rijden en daarna het voordeel zal hebben van zijn goede ploeg die kan afstoppen.

  Eva De Roo en Vincent Byloo (StuBru-presentatoren)

  Pieter Timmers (zwemmer)

  Peter Sagan. Die is goed bezig en heeft de juiste capaciteiten om de Ronde te winnen denk ik.

  Minister Muyters

  Jolien D'hoore (wielrenster)

  "Philippe Gilbert wint de ronde. Omdat het mooi zou zijn als er nog eens een Belgisch kampioen de Ronde kan winnen na Stijn Devolder."

  Tim Matthys (voetballer)

  Louis Croenen (zwemmer)

  "Het belooft een spannende editie te worden met twee speerpunten: Sagan en Van Avermaet. Quick-Step Floors heeft misschien de beste ploeg in de breedte, maar de échte focus van Boonen en Gilbert ligt ongetwijfeld iets later, respectievelijk in Roubaix en de Ardennen."

  "Ik denk dat Van Avermaet en Sagan willen aanvallen op de laatste beklimming van de Oude Kwaremont. Na de Paterberg zullen zij hoogstwaarschijnlijk met twee overblijven. De wereldkampioen haalt het in de sprint van de olympische kampioen, want na de ereplaatsen in Sanremo en Wevelgem is de honger om te winnen van Sagan nog net iets groter dan die bij Van Avermaet, denk ik."

  Jan Hautekiet (radio 1-presentator)

  Lotte Kopecky (wielrenster)

  "Een winnaar aanduiden voor de Ronde is moeilijk. Ik zou gokken op Gilbert, Van Avermaet of Sagan. Dus doe dan maar Sagan omdat ik denk dat hij wel gebrand is op een overwinning in het voorjaar en dik in orde is. Enkel de koersverlopen zaten hem dit weekend niet mee."

  Loïck Luypaert en Thomas Briels (hockeyers)

  Marc Herremans (ex-triatleet/coach)

  "De Ronde zal gewonnen worden door Alexander Kristoff. Als twee honden vechten om een been loopt de derde (en snelste) er mee heen."