• home
 • video
 • pas verschenen

  Lotto-ploegleider: "Dit is niet het moment om echt streng te zijn"

  Lotto-Soudal kon dit voorjaar nog geen potten breken.

  Lotto-Soudal trekt na enkele tegenvallende weken met de nodige druk op de ketel naar de Ronde van Vlaanderen. "In de finale moet Benoot op het goeie moment proberen aan te vallen. Hij moet niet wachten op de Paterberg", vertelt ploegleider Herman Frison.

  Lotto-Soudal laat er geen twijfel over bestaan: Tiesj Benoot is zondag het speerpunt van de Belgische formatie. "We zijn in de breedte heel sterk, maar in de laatste 3 wedstrijden waren we niet echt gelukkig met het resultaat. Dat komt ook door de omstandigheden, dat weten we", legt ploegleider Herman Frison aan Sporza uit.

  "We weten dat de Ronde van Vlaanderen het hoofddoel is van Tiesj. We beseffen ook dat hij nog jong is, maar dat was hij enkele jaren geleden ook en toen werd hij 5e."

  "Hij heeft volledig naar deze wedstrijd toegeleefd. Hij heeft zich vorige vrijdag in Harelbeke niet kunnen bewijzen door een lekke band, maar zondag is zijn doel en daar staan we met z'n allen achter."

  Wordt "anticiperen" ook voor Lotto-Soudal het codewoord? "In de breedte moeten we durven te koersen en aan te vallen. Niet alleen Roelandts kan dat doen, de anderen kunnen en moeten dat ook doen."

  "In de finale moet Tiesj op het juiste moment proberen aan te vallen. Hij moet niet wachten op de Paterberg. Als ze daar met een groepje naar toe rijden, dan denk ik dat met Sagan, Van Avermaet en Gilbert de top 3 bekend is."

  "Als de jongens zeggen dat ze moeten passen, dan zijn ze eerlijk"

  Opvallend: op het traditionele perspraatje gisteren werd Tiesj Benoot als enige kopman gepresenteerd. Van Jürgen Roelandts was aan de gesprekstafel geen spoor. Is de ploegleiding dan ontgoocheld in wat Roelandts en ook Debusschere de voorbije weken laten zien hebben?

  "Dit is niet het moment om echt streng te zijn", reageert Frison. "Elke renner probeert zich optimaal voor te bereiden, ook de ploeg. We hebben alles verkend en hebben er alles aan gedaan."

  "Of die renners dan niet beter kunnen? Als de jongens zelf aanhalen dat ze bijvoorbeeld op de Kemmelberg moesten passen, dan zijn ze eerlijk. Dat betekent dat we dus moeten anticiperen."