• home
 • video
 • pas verschenen

  Wedstrijdjury geeft renners lichte boete voor rijden op voetpad

  Ook Philippe Gilbert kreeg een boete.

  De wedstrijdjury van de Driedaagse De Panne heeft na de openingsetappe 29 renners een boete van 187 euro gegeven omdat ze op het voetpad gereden hebben. "We willen laten zien dat we dit gedrag niet meer zullen tolereren."

  In de eerste rit scheurden vijftien renners zich na ongeveer 150 kilometer af van het peloton. Op hun weg naar de finish ging die kopgroep, met daarin ook de latere ritwinnaar Gilbert, wel haar boekje te buiten.

  Bij twee passages, in Schorisse na 167 kilometer en de passage in Geraardsbergen na 189 kilometer, kozen ze voor het voet- of fietspad. Dat mag niet en de renners kunnen daar in principe voor uit de koers worden gezet.

  De wedstrijdjury hield het bij een geldboete van 187 euro. "Hiermee willen we duidelijk laten zien dat onze tolerantie voor voetpad- en fietspadrijders voorbij is."

  "We kwamen tot deze beslissing nadat we diverse wedstrijdbeelden bekeken hebben met de verschillende commissarissen. Het kan niet dat renners toeschouwers in gevaar brengen met hun rijgedrag."

  Renners die boete in de bus krijgen:

  Aan kilometer 167: Marco Haller, Philippe Gilbert, Dries Devenyns, Jasper De Buyst, Luke Durbridge, Alexander Edmondson, Christoph Pfingsten, Matthias Brandle, Boy van Poppel, Simone Consonni, Alexandre Pichot, Pierre-Luc Perichon, Frederik Backaert, Ole Forfang en Rob Ruijgh
  Aan kilometer 189: Marco Haller, Philippe Gilbert, Dries Devenyns, Jasper De Buyst, Luke Durbridge, Christoph Pfingsten, Matthias Brandle, Boy van Poppel, Simone Consonni, Alexandre Pichot, Pierre-Luc Perichon, Frederik Backaert, Ole Forfang en Rob Ruijgh
   

  Bekijk de passage in Schorisse:

  Ook op de Vesten kozen ze het voetpad