• home
 • video
 • pas verschenen

  Andy Murray is onzeker voor kwartfinale Daviscup door elleboogblessure

  Andy Murray blesseerde zich op het Masters 1.000-toernooi van Indian Wells.

  Andy Murray heeft een scheurtje opgelopen in zijn elleboog. Hierdoor moet hij waarschijnlijk verstek laten gaan voor de kwartfinale van de Daviscup tegen Frankrijk volgende week. "Ik ga ervan uit dat hij er niet bij zal zijn", vertelt zijn broer Jamie Murray.

  Andy Murray zal nog niet meteen weer op de tennisvelden staan. Volgens zijn broer Jamie heeft de nummer 1 van de wereld een scheurtje in zijn elleboog. "Andy vertelde mij dat hij alles kan doen behalve opslaan en dat alleen rusten voor de oplossing kan zorgen", vertelt Jamie.

  De kans dat Murray volgende week kan aantreden in de kwartfinale van de Davis Cup tegen Frankrijk lijkt klein. "Ik ga ervan uit dat hij er niet bij zal zijn. Als het hem toch lukt, zou dat super zijn. Maar het belangrijkste is dat hij weer gezond wordt."

  "Hij heeft de rust nodig. De komende maanden staan er enkele belangrijke toernooien op de kalender", besluit de Schot.

  Normaal maakte Andy Murray zijn comeback op de ATP Tour tijdens het graveltoernooi van Monte Carlo.

  Murray onderuit in eerste ronde in Indian Wells

  Murray werd twee weken geleden verrassend uitgeschakeld in zijn eerste wedstrijd op het ATP-toernooi van Indian Wells. Hij ging in twee sets onderuit tegen de bescheiden Canadees Vasek Pospisil.

  Daarna moest de Schot afzeggen voor het toernooi van Miami. Hij had toen al last van de rechterelleboog.