• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Broer van Lampaert voorspelde na bekerfinale zijn zege: "Een gouden week"

  Lampaert en zijn broer schreeuwden het uit na de finish.

  De familie van Yves Lampaert beleefde gisteren een hoogdag. Boerenzoon Lampaert won als het ware in zijn achtertuin Dwars door Vlaanderen en dat zorgde voor enorme euforie bij zijn familie. "Maar hij zal er zeker niet mee inzitten om de volgende koersen voor zijn ploegmaats te werken", voorspelt mama Lampaert.

  Mama Lampaert: "Hij zal nu weer werken voor de ploeg"

  "Forza Lampaert" was de meest gehoorde vreugdekreet na de finish in Waregem. "Yves verdient het. Hij was er vorig jaar al op verlekkerd, maar toen kon hij niet meerijden", vertelt mama Lampaert aan Sporza. Haar zoon miste vorig seizoen een deel van het voorjaar na een ongelukkige "aanrijding" met een winkelkarretje in de supermarkt.

  "Dat hij deze overwinning een beetje aangekondigd had? Dat kun je niet, hé. Het moet lukken en je moet het kunnen. Maar dit zal hem veel deugd doen."

  Zal Lampaert nu een trapje opschuiven in de pikorde van Quick-Step Floors? "Neen, neen", zegt mama Lampaert meteen.

  "Hij zal er niet mee inzitten om weer te werken voor de anderen. Na deze zege zal hij zich des te meer inzetten voor de ploeg."

  Broer Jens: "Ik stuurde hem: "Woensdag is het aan jou""

  Ook broer Jens Lampaert, supporter van Zulte Waregem, wist met zijn vreugde geen blijf. "Dit is een gouden week. Ik woonde vorige zaterdag de bekerfinale bij en heb nadien een bericht naar Yves gestuurd: "Woensdag is het aan jou.""

  "Hij doet het en dat is ongelofelijk. Ik heb er geen woorden voor. Yves wist waar hij moest zitten. Hij had me nog gezegd dat het na Nokereberg te doen was. Dit is een droom. We zijn in de hemel."

  Video player inladen ...

  Ploegmaat: "Yves weet wat werken is"

  Ook in Extra Time Koers kwam de zegetocht van Yves Lampaert aan bod. Boezemvriend en ploegmakker Tim Declercq was te gast.

  "Yves blijft met zijn voetjes op de grond en weet wat werken is. Het heeft hem zeker geholpen dat zijn ouders hem vroeger niet gespaard hebben. Daardoor kan hij dat tikkeltje harder afzien", legt Declercq uit.

  Video player inladen ...

  "Ik dacht: "Wie hebben ze hier binnengesmeten?""

  "Ik heb zijn progressie van dichtbij meegemaakt", gaat Declercq verder. "We hebben vroeger samengereden in een ploegje uit Ingelmunster."

  "Op de eerste training zei ik: "Wie hebben ze hier binnengesmeten?" Hij zat te wippen op zijn zadel en zijn materiaal trok op niets. Maar in de eerste koers stond hij er al."

  Video player inladen ...

  Sammy Neyrinck nestelde zich gisteren in het wiel van Lampaert

  Video player inladen ...

  "Boonen kan "Ziet Den Tom" al goed meezingen"

  Studio Brussel had Yves Lampaert vanochtend aan de lijn. Presentatrice Linde Merckpoel wilde weten of Lampaert het supporterslied  "Ziet Den Tom" voor Tom Boonen kende.

  "Natuurlijk, het nummer wordt regelmatig gedraaid in de ploegbus voor een koers", wist een enthousiaste Lampaert te vertellen.

  "Tom kan het lied al goed meezingen. Iljo Keisse kan het ook. Voor mij is dat Kempisch wat te moeilijk", zei Lampaert, die van Merckpoel de belofte kreeg dat er "op een dag misschien wel een West-Vlaams supporterslied voor Lampaert wordt gemaakt".

  Lampaert praat over jeugdjaren op de boerderij