• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Amerika is wereldkampioen baseball na zege tegen Puerto Rico

  De VS mag voor het eerst de beker in de lucht steken.

  De Verenigde Staten hebben het World Baseball Classic-toernooi gewonnen. In de finale versloegen ze Puerto Rico met 8-0. Het WBC-tornooi wordt gezien als het officiële wereldkampioenschap voor landenteams.

  De VS nam het in de finale op tegen Puerto Rico. In het Dodger-stadion in Los Angeles waren 50.000 mensen getuige van de 8-0-overwinning van de Verenigde Staten. Vooral pitcher Marcus Stroman en Ian Kinsler waren de belangrijke pionnen bij Amerika. 

  Het World Baseball Classic-toernooi bestaat sinds 2006 en vindt plaats om de vier jaar. Het toernooi wordt gezien als het officiële wereldkampioenschap. Het is de eerste keer dat Amerika wereldkampioen is. Eerdere winnaars waren Japan (2x) en de Dominicaanse Republiek. 

  Tweets: