• home
 • video
 • pas verschenen

  Tiende keer, goede keer voor Van Avermaet in Sanremo? "Heb altijd een kans"

  Van Avermaet reed een goede Tirreno, maar kon geen rit winnen.

  Greg Van Avermaet maakte nog nooit echt aanspraak op de zege in Milaan-Sanremo. De BMC-kopman hoopt daar morgen verandering in te brengen. "Iedereen wil goed zijn in de eerste klassieker van het seizoen, dat is voor mij niet anders."

  "Ik ben goed uit Tirreno-Adriatico gekomen"

  Van Avermaet won dit seizoen al de Omloop Het Nieuwsblad en lijkt dus klaar voor het grote werk, dat start met Milaan-Sanremo. "Ik wil altijd goed zijn in Sanremo. Dat is dit seizoen niet anders."

  "De wedstrijd is niet speciaal belangrijker dan andere seizoenen. Ik denk dat ik op hetzelfde niveau zit als vorig seizoen. Mijn val is ondertussen goed verwerkt en mijn breuk is goed hersteld. Ik heb nog wel wat last van mijn hiel. Het houdt mij bezig, maar het is niet anders."

  "Ik ben goed uit Tirreno-Adriatico gekomen. Ik had liever een rit gewonnen, maar dat zat er niet in. Ik ben heel tevreden. We hebben goed werk geleverd met de ploeg en wonnen twee ritten. Het kon niet beter zijn, maar natuurlijk streef je altijd naar eigen succes. Ik had in één rit misschien beter kunnen doen, maar het was iets te lastig en dat moet je ook kunnen toegeven."

  Negen keer ging het al mis voor Van Avermaet in Sanremo. Tiende keer, goede keer? "Het is niet de lastigste wedstrijd van het klassieke voorjaar. Ik ben altijd vrij fris aan de finish gekomen. Maar er kan zoveel misgaan en dat is de voorbije negen keer altijd zo geweest."

  "Het is een koers die niet 100% op mijn lijf geschreven is, maar ik heb er wel altijd mijn kans. Ik hoop dat de wind een rol speelt. Die is altijd in het voordeel van de sterke renners en kan de sprinters verzwakken."

  "Want om eerlijk te zijn: als ik op 200m met tien sprinters rond mij zit, dan ga ik de koers niet winnen. In die situatie wil ik niet komen morgen. Boven op de Poggio zitten de sterke mannen die koers willen maken, daar zal het gespeeld moeten worden."

  "Sagan? Laat ons hopen dat hij wegrijdt op de Poggio"

  Een van die sterke mannen is meer dan waarschijnlijk wereldkampioen Peter Sagan. Verwacht Van Avermaet een demarrage op de Poggio? "Laat ons hopen dat hij wegrijdt op de beklimming. Van mij mag hij dat zeker doen. Hij moet durven, want als hij gegrepen wordt, is zijn koers gedaan."

  "Ik denk dat het heel moeilijk is om alleen weg te rijden op de Poggio. Hij mag het van mij zeker proberen", concludeert Van Avermaet, die morgen op een gloednieuw tuig rond zal denderen tussen Milaan en Sanremo. "Het is een zilveren fiets geworden met een gouden randje. Een verwijzing naar al mijn tweede plaatsen, denk ik."

  De nieuwe fiets van Van Avermaet: