Ga naar de inhoud

Carton loopt onbedreigd naar 3e Belgische titel, Kimeli wint bij de mannen

 zo 12 maart 2017 14:44
Carton pakte haar 3e Belgische titel.
Louise Carton en Isaac Kimeli hebben in Wachtebeke, op de laatste manche van de Crosscup, de Belgische titels veroverd. Voor Carton is het al haar derde opeenvolgende titel. Kimeli won voor de tweede keer het goud.

Titelverdediger Jeroen D'hoedt kwam niet aan de start in Wachtebeke door een blessure en daardoor werd Isaac Kimeli gebombardeerd tot topfavoriet.

Kimeli moest wel afrekenen met een verrassend sterke Soufiane Bouchikhi. Die was duidelijk helemaal hersteld na zijn val in Rotselaar eerder dit jaar en kon als enige lange tijd in het spoor van Kimeli blijven. Pas op het einde moest hij het hoofd buigen.

Na zijn titel in 2015, kroonde Kimeli zich voor de tweede keer tot Belgisch kampioen. Hij won ook de Crosscup.

"Het was een hele mooie wedstrijd, tot op het einde", zei de winnaar. "Het was een heerlijk duel mat Bouchikhi. Ik had niet verwacht dat hij zo goed zou zijn. Deze zomer wil ik mij plaatsen voor het WK in Londen op 1.500m."

Uitslag BK mannen:

  1. Isaac Kimeli
  2. Soufiane Bouchikhi
  3. Dieter Kersten
  4. Stijn Garain
  5. Steven Casteele
  6. Simon Debognies
  7. Thomas De Bock
  8. Jean-Pierre Weerts
  9. Dries Basemans
  10. Michael Somers

Louise Carton maakt favorietenrol waar

De 22-jarige Louise Carton had al twee Belgische titels op haar naam staan en stond ook dit jaar als topfavoriete aan de start. Ze deelde haar race goed in.

Na een rustig begin, plaatste ze haar versnelling. De concurrentie kon het tempo van Carton niet volgen en ze liep solo naar haar derde opeenvolgende Belgische titel en de eindoverwinning in de Crosscup.

"Ik ben enorm blij met deze titel", zei ze na de wedstrijd. "Ik ben heel vermoeid en voel me een beetje leeg, maar conditioneel heb ik me nog nooit zo goed gevoeld. Ik heb honger naar de zomer. Ik hoop dat ik eens zonder blessures mijn ding kan doen. Dan kunnen er wel mooie dingen gebeuren."

Uitslag BK vrouwen:

  1. Louise Carton
  2. Sofie Van Accom
  3. Imana Truyers
  4. Hanna Vandenbussche
  5. Gamachu Tulu Ferahiwat
  6. Charlotte Van Hese
  7. Kim Geypen
  8. Karen Van Proeyen
  9. Nina Lauwaert