• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen: "Ik heb nog eens goed op zijn kop gestampt"

  Tom Boonen praat na de finish met Renaat Schotte.

  Tom Boonen was één van de renners die ten val kwamen in de slotkilometer van de derde etappe in Tirreno-Adriatico. "Voor mij gingen ze op hun bek", doet hij zijn verhaal aan onze reporter in Italië.

  "Erg is het niet"

  Tom Boonen reed vandaag in dienst van de Colombiaanse pocketsprinter Fernando Gaviria. "We zaten klaar voor onze sprint. Voor mij haakten er twee in mekaar. Ze gingen op hun bek, zoals wij zeggen", vertelt Boonen aan Renaat Schotte.

  "Ik ben over die jongen gegaan en heb nog eens goed op zijn kop gestampt. Toen lag ik er."

  "Mijn rechterknie is een beetje geraakt, maar erg is niet niet. Het velletje op mijn knie dat net genezen was, is er opnieuw af."

  "Kan gebeuren"

  Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Tom Boonen pech heeft dit seizoen. Ook in de Omloop en in Oman lag hij er. "Als je vaak meestrijdt, maak je nu eenmaal kans om er te liggen", weet hij.

  "Je kan het ook laten bollen, maar dan kom je als 150e over de streep. Dan heb je geen risico's genomen. Als je voorin meestrijdt, kan er nu eenmaal iets gebeuren."

  🎬 Tom Boonen doet zijn verhaal aan Renaat Schotte

  📷 Boonen dolt met van Avermaet

  Onderweg heeft Tom Boonen zich goed geamuseerd. Greg Van Avermaet zat in zijn wiel. De twee konden het goed met mekaar vinden.